Monday, November 7, 2011

Sambut Eidul Adha dengan pencerahan

Bismillhairrahmanirrahim..

Assalamualaikum warohmatullohi wabarokatuh..

Macamana dengan sambutan Eidul Adha pada tahun ni ?

Best ?

X balik kampung ?

Sedih ?

Biasa la tu..

Ok lah..

RETURN kali ini sekali lagi ingin berkongsi pencerahan dengan sahabat-sahabat semua, bersempena dengan Eidul Adha yang penuh keberkatan ini.

Berbeza dengan RETURN yang sebelum ini, warkah pada kali ini direka khas dalam bentuk template seperti buku, tidak seperti yang sebelumnya.

*****

Di Barat, cara penyembelihan menurut cara Islam adalah menyiksa binatang. Namun begitu, pada hakikatnya cara penyembelihan Islam adalah yang terbaik, untuk haiwan itu sendiri, daging haiwan tersebut serta memberi kebaikan kepada manusia juga. RETURN pada kali ini membawa satu fakta Sains yang sudah lama diterokai, namun ianya tidak sia-sia untuk dikongsikan, kerana dengannya boleh menjadikan kita merasa beruntung dan bersyukur, kita adalah seorang Muslim.. Alhamdulillah..

Selain itu, RETURN juga suka untuk berkongsi dengan sahabat-sahabat semua beberapa hikmah di sebalik Ibadah Qurban yang dikerjakan oleh umat Islam di seluruh dunia. Sesungguhnya, setiap apa yang berlaku itu berlaku dengan sebaik-baik hikmah untuk dijadikan panduan dan landasan. Tiada yang sia-sia dalam segala kejadian yang telah Allah tentukan untuk kita dan seluruh makhluk ciptaannya.

Semoga kita sama-sama mendapat manfaat daripada apa yang dikongsikan..harap diberikan teguran dan pembetulan dari apa yang telah dikeluarkan, semoga sebarang kesilapan tidak akan berulang lagi pada masa akan datang..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...